Over ons

Het is tijd om de modulaire woningbouw in Nederland de plek te geven die hij verdient. Daarom is er nu een Platform 3D-Modulaire Woningbouw. We nodigen u graag uit om deel te nemen.

Tijd voor een beter imago

Modulair bouwen zit in de lift. Het slechte imago waarin termen als tijdelijke woningen of zelfs containerwoningen werden gebruikt begint langzaamaan te verdwijnen. Er zijn inmiddels veel koplopers bij gemeenten, corporaties en andere opdrachtgevers die zien dat de kwaliteit sterk is toegenomen, dat er kansen voor duurzame en circulaire woningen liggen en dat er een alternatief is voor de faalkosten en kostenstijgingen in de traditionele bouw.

Platform 3D-Modulaire Woningbouw

Expertisecentrum Flexwonen en Watkostdebouwvaneenhuurwoning maken zich al enige jaren tot spreekbuis van deze ontwikkelingen. Zij namen het initiatief voor dit nieuwe onlineplatform in samenwerking met een aantal modulaire bouwers: Barli, Daiwa Modular House Europe, De Meeuw/NEZZT, Hodes Huisvesting en Ursem Modulaire Bouwsystemen. Doel van het platform is om producenten, afnemers, beleidsmakers en onderzoekers aan het woord te laten over deze interessante ontwikkelingen. Producenten, die aan zekere kwaliteitseisen voldoen, kunnen er hun producten, maar ook hun visie, hun bedrijf en hun werkwijze presenteren.

Vanuit het platform worden ook fysieke themabijeenkomsten georganiseerd, waar producenten en afnemers elkaar tegenkomen. Soms doen we dat bij één van de producenten in huis, om ook te kunnen zien hoe zulke woningen in de fabriek gemaakt worden. Soms bekijken we op locatie de resultaten in gerealiseerde projecten. Soms doen we dat over de grens.

Het platform wordt dé plek voor iedereen die meer wil weten over modulaire bouw, bouwers, opdrachtgevers en gebruikers. De hele website, inclusief projectengalerij en bedrijfspresentaties is dan ook vrij toegankelijk voor iedereen. Wie actiever wil deelnemen moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. We informeren u daar graag over.