Lupinestraat Zelhem

ProWonen ontwikkelt 12 circulaire gezinswoningen op de voormalige Union-locatie in Zelhem. De woningen bestaan uit modules uit de gewoonHOUT-fabriek van TBI.

Het stedenbouwkundig plan bestaat uit drie blokken van vier woningen. De woningen hebben een ruime voor- en achtertuin. Voor de woningen zijn parkeerplaatsen op maaiveld voorzien.

De woningen zijn duurzaam en goed geïsoleerd. Ze worden voorzien van een warmtepomp, driedubbel glas en zonnepanelen. De woonkamer heeft een eigen thermostaat. De woningen hebben geen gasaansluiting en energielabel A. Bij een normaal gemiddeld gebruik van de woning zijn de  energiekosten voor het verwarmen van deze woningen laag.

in het plan is het HOUTbaar huis concept van TBI toegpast. De woningen zijn in enkele weken in elkaar gezet met de kant-en-klare modules uit de fabriek.

De woningen worden verhuurd aan de doelgroep van ProWonen. De helft van de woningen wordt verhuurd met een huur onder de liberalisatiegrens en de andere zes onder de hoge aftoppingsgrens.

Links

Brochure Nieuwbouw Lupinestraat, ProWonen

Projectpagina, ProWonen

Projectpagina, gewoonHOUT

Kenmerken

Aantal woningen
12 
Jaartal oplevering
2023 
Type
Grondgebonden 
Woninggrootte
119 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Nee 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, permanent 
Materiaal draagconstructie
LVL  
Opdrachtgever
ProWonen  
Bouwer
Gemeente
Bronckhorst