Arnhem MerWijde

In Arnhem laten Volkshuisvesting Arnhem en Vivare 148 verplaatsbare woningen bouwen. Aannemer De Groot Vroomshoop bouwt 80 appartementen en 68 studio’s naar een ontwerp van pr8 architecten.

De bouw is gestart in het voorjaar van 2024 en de woningen worden eind 2024 opgeleverd. De woningen voldoen aan het bouwbesluit voor (permanente) nieuwbouw. Over 10 jaar worden de woningen verplaatst naar een andere, bij voorkeur definitieve, plek.

De woningen zijn verdeeld over 5 blokken in 4 lagen. Alle woningen zijn bedoeld voor spoedzoekers. 68 woningen (40m2) zijn voor de sociale huur, waarvan er 18 gereserveerd worden voor mensen met zorgvraag en 50 voor statushouders.80 appartementen (60m2, 2 slaapkamers) zijn voor mensen met een middeninkomen.

De verplaatsbare houten woningen (appartementen) voldoen aan het bouwbesluit nieuwbouw en BENG eisen, zijn volledig elektrisch (gasvrij) en beschikken over minimaal een label A++. De woningen woningen worden in een fabriek gebouwd. Dat leidt tot minder bouwafval en overlast.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem. De gemeente stelt de grond ter beschikking, zorgt dat de grond bouw- en woonrijp wordt gemaakt en regelt de inrichting van het binnenterrein.

Voor Merwijde wordten een sociaal beheerder en een Community Builder aangesteld. De sociaal beheerder ziet erop toe dat de woonomgeving en de panden schoon, heel en veilig zijn, wat het woonplezier vergroot. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor huurders van Vivare en Volkshuisvesting. De Community Builder ondersteunt bij het vormen van de gemeenschap en is aanspreekpunt voor alle inwoners van de wijk Presikhaaf.

Meer informatie over het project is te vinden via onderstaande links

De artist impressions bij dit item zijn van Pr8 architecten

 

Kenmerken

Aantal woningen
148 
Jaartal oplevering
2024 
Realisatieduur
9 maanden
Type
Appartement 
Woninggrootte
52 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
10 jaar 
Energielabel
A++ 
Materiaal draagconstructie
CLT  
Opdrachtgever
Vivare en Volkshuisvesting Arnhem  
Bouwer
Gemeente
Arnhem 
Overige organisaties