De Groot Vroomshoop

De Groot Vroomshoop

De snelle én duurzame oplossing voor alle woningvraagstukken is houtmodulebouw. Onze gebouwen zijn niet alleen duurzaam maar ook verplaatsbaar en remontabel. 

De Groot Vroomshoop - Wij bouwen bewust met hout

en maken de wereld elke dag een beetje mooier

en maken de wereld elke dag een beetje mooier

Bewust bouwen met hout

Hout is het ideale bouwmateriaal voor woningen. Het is een natuurlijke, onuitputtelijke grondstof waar bij de verwerking tot het eindproduct relatief weinig CO₂ wordt uitgestoten. Daarnaast neemt hout in geringe mate koude en warmte op en is het zeer brandveilig, wat zorgt voor een prettig leef- en woonklimaat. Doordat hout een langdurige circulaire restwaarde heeft, is dit materiaal duurzamer en goedkoper in vergelijking met andere bouwmaterialen.

Flexibele huisvesting van permanente kwaliteit

De woningtypes die wij op basis van de houten modules bouwen, zijn van permanente woonkwaliteit en hebben een levensduur die gelijk staat aan de groeiperiode van een nieuwe boom. De maatvoering binnen dit modulaire systeem is gestandaardiseerd en geoptimaliseerd, maar er is volledige flexibiliteit in configuratie, afwerking en detaillering. Zo creëren we snel en eenvoudig een woongebouw dat helemaal bij de wensen past. Of het nu gaat om een woonstudio die uit één prefab module bestaat of een appartementencomplex met meerdere bouwlagen.

Eenvoudig verplaatsbaar

We maken onze houten modules van CLT, ofwel kruislings verlijmde houtlagen, waardoor het bouwmateriaal supersterk, stabiel en stijf is. Hierdoor zijn de modules sterk genoeg om de constructie van een gebouw te vormen en te dragen en tegelijkertijd eenvoudig en snel te verplaatsen.

Op excursie naar de fabriek van De Groot Vroomshoop?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Klik hier voor nieuws en inspiratie van De Groot Vroomshoop

Contactpersoon

Wim Sturris
directeur
+31 546 666 333

Gegevens

Zwolsekanaal 36
Vroomshoop
7681 ED
+31 546 666 333
Projecten

Performance Factory in Enschede

Bundle is een samenwerking van woningcorporaties Domijn en de Veste. Zij gaven opdracht voor het realiseren van een uniek woongebouw op de Performance Factory in hartje Enschede. De Groot Vroomshoop realiseerde er in samenwerking met Goossen te Pas Bouw een duurzame wooncommunity, die bestaat uit 185 appartementen en 17 woon-werkstudio’s.

De Klamp in Heerhugowaard

De gemeente Dijk en Waard had woningcorporatie Woonwaard gevraagd om snel woningen te bouwen, deels voor statushouders. En dat is gelukt. In minder dan een jaar tijd.

Houten woongebouwen Koelmalaan Alkmaar

Aan de Koelmalaan in Alkmaar realiseerden De Groot Vroomshoop en Finch Buildings voor corporatie Woonwaard een van de grootste houten woongebouwen van Nederland. Het project bestaat uit 2 gebouwen met elk 5 verdiepingen en biedt ruimte aan 19 studio’s en 59 appartementen voor sociale huur. Daarnaast zijn er 51 appartementen van 80 m² in de middenhuur.

Woongebouw M'DAM in Monnickendam

Woningcoproratie Wooncompagnie ontwikkelde i.s.m. BMB Ontwikkeling, De Groot Vroomshoop en Finch Building een grootschalig woongebouw, dat bijna in zijn geheel is opgetrokken uit CLT (cross laminated timber). De appartementen zijn vrijwel volledig in de fabriek gebouwd.
Artikelen

Snellere nieuwbouw door modulaire woningen met typegoedkeuring

Zes bedrijven die modulaire woningen bouwen, kregen een typegoedkeuring. Met deze goedkeuring hoeven de woningen niet meer in elk project te worden getoetst aan de wettelijke vereisten. De vergunningverlening verloopt sneller en gemeenten hebben minder capaciteit nodig. Zo kan nieuwbouw sneller en goedkoper worden gerealiseerd. Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, en Jacos van Zelst, programmadirecteur Versnelling tijdelijke huisvesting bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, reikten de typegoedkeuring uit.

Snellere bouwplantoets: typegoedkeuring modulaire woningen van start

Zeven modulaire woningbouwers zijn gestart met een pilotproject om tot typegoedkeuring van hun woningconcepten te komen. Barli, Daiwa, Hodes, De Groot Vroomshoop, De Meeuw, Startblock en Ursem verwachten met het uit te reiken KOMO-attest met-product-certificaat hun projecten straks veel sneller door de bouwplantoetsen heen te loodsen.