Frits Palmboom: ‘Mijn zorg is de enorme nadruk op snelheid bij fabrieksmatig bouwen’

Huidige bouwsystemen schieten vaak tekort om de ruimtelijke kwaliteit van fabriekswoningen te waarborgen, waarschuwt stedenbouwkundige Frits Palmboom.

We moeten flink doorbouwen om het woningtekort weg te werken. Industrieel bouwen helpt het tempo op te voeren. Tegelijkertijd is de vrees dat versnelling ten koste kan gaan van de kwaliteit van de leefomgeving. Begin dit jaar lanceerde het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties daarom het initiatief ‘Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw’. Het doel is om te komen tot een ruimtelijk kwaliteitskader, waarin de voorwaarden staan om snel woningen te bouwen en tegelijkertijd te zorgen voor blijvende ruimtelijke kwaliteit. Frits Palmboom schreef bij aanvang van het traject een pleidooi waarin hij alvast een eerste aanzet geeft, met daarin ook concrete adviezen.

Dit artikel is niet afkomstig van de PMW-redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron. Lees verder>

Download hier de publicatie ‘Ruimtelijke kwaliteit bij fabrieksmatige woningbouw’ van Frits Palmboom.

Datum
17 oktober 2023
Dossiers
Ontwerpen
Wilt u op de hoogte gehouden worden door platform modulaire bouw meld u dan aan voor onze nieuwsbrief