Artikelen

Mist u informatie?

Meldt hier relevante content voor het platform modulaire woningbouw

Neem contact op

Boek: Ruimtelijke kwaliteit bij fabrieksmatige woningbouw

Een stedenbouwkundig kader. Geschreven door Frits Palmboom.

Modulaire woningbouw lijkt tot minder stikstofuitstoot te leiden

Stikstof kan een show-stopper zijn voor woningbouwplannen, vooral nabij kwetsbare natuurgebieden. Het is aannemelijk dat de stikstofuitstoot veel lager is bij modulair gebouwde projecten. De verkennende studie van W/E adviseurs lijkt deze aanname te staven.

Hoogwaardig ontwerpen met modules, 5 april

Hoe ontwerp je hoogwaardige woningen en woongebouwen met modules?

Concurrerend bouwen met hout, 11 mei

Vanuit de wens om circulair te bouwen wordt snel gekeken naar houtbouw. Dat is terecht. Maar er lijkt ook een brede consensus dat houtbouw relatief duur is.

Hoog bouwen met modules, 6 juni

Internationaal wordt modulair bouwen vaak ingezet op kleine, lastige binnenstedelijke locaties. Logisch eigenlijk, want de bouwtijd op locatie is veel korter.

Download test

Presentatie Henk van Ramshorst – NDW21

Leren van jarenlange ervaring met circulariteit – Update/terugblik

Vandaag was alweer de tweede bijeenkomst in serie 'Aan de slag met modulair bouwen'. Deze keer met als thema het leren van jarenlange ervaring met circulair bouwen. Want verschillende modulaire bouwers namen al modules terug om ze daarna opnieuw in te zetten lang voordat de term circulair in zwang raakte. Zo ook de De Meeuw…

Onderzoek brandveiligheid tijdelijke woongebouwen Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft onderzoek laten uitvoeren naar de brandveiligheid van tijdelijke wooncomplexen in de stad. Dit naar aanleiding van de brand in het complex Riekerhaven op 13 november 2022. Tijdens het onderzoek zijn geen acuut brandonveilige situaties aangetroffen. Wel zijn verschillende aanbevelingen gedaan om de brandveiligheid te verbeteren.

Snel veel woningen bouwen – Update/terugblik

De eerste bijeenkomst op 26 januari was een succesvolle start voor het platform Modulaire woningbouw. Deze keer bij Daiwa House Modular Europe in Montfoort. Met als thema: snel veel woningen bouwen. Met bijdragen van Hinse Boonen en Lennard Rauh van de Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting, Martin Bosch en Pim de Waard van het Expertteam Woningbouw…

Onderzoek toont aan: 50% minder CO2-uitstoot door modulaire bouw

Modulaire bouw zorgt voor 50 procent minder CO2-uitstoot, vergeleken met traditionele bouw. Dat blijkt uit een analyse van de CO2 voetafdruk van Daiwa House Modular Europe.

Bijeenkomsten ‘Aan de slag met modulaire woningbouw’

Modulaire woningbouw is voor veel partijen nieuw. En onbekend maakt onbemind. Daarom organiseert het Platform 3D-Modulaire Woningbouw een serie bijeenkomsten om aan de slag te kunnen.

Contouren financiële herplaatsingsgarantie voor verplaatsbare woningen

De Kamer is geïnformeerd over de contouren van de financiële herplaatsingsgarantie voor verplaatsbare woningen. Investeerders kunnen plannen alvast ijken op deze contouren.

Conceptenboulevard

Conceptenboulevard.nl biedt u een overzicht van concepten voor grondgebonden en gestapelde woningen die aangeboden worden binnen Nederland. Deze boulevard wordt bijgehouden door het Netwerk Conceptueel Bouwen.

De Woonstandaard

De woonstandaard is een set van standaard woningtypen die gebruikt kan worden om vraag een aanbod van nieuwbouwwoningen op elkaar af te stemmen.

High-Rise modular construction

Modular construction helps respond to societal challenges such as urbanization, the availability of affordable housing, and skilled construction labour

Lessen uit Japan: industrieel bouwen zonder saai te worden

De combinatie van een enorm woningtekort én een gebrek aan gekwalificeerd personeel leidde in het na-oorlogse Japan tot een industrialisatieslag in de woningbouw. De grootste bouwers van Japan laten per jaar tienduizenden woningen van de lopende band rollen.