Homeflex in Sluiskil, Terneuzen

Huisvestingsbedrijf Homeflex realiseerde in Sluiskil in de gemeente Terneuzen een nieuw complex voor huisvesting van arbeidsmigranten. Dat project biedt huisvesting aan 84 bewoners in 20 driepersoons- en 12 tweepersoonseenheden.

Binnen de appartementen hebben de bewoners een eigen slaapkamer en delen zij een woonkamer met keuken en de sanitaire voorzieningen. Het complex is opgetrokken uit modulaire elementen van Ursem, die op de bouwplaats aan elkaar gekoppeld worden. Modulaire bouw maakte een zeer korte bouwtijd mogelijk. Op 12 november 2020 heeft de grondoverdracht plaatsgevonden. Half november zijn de bouwwerkzaamheden gestart. In mei 2021 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen.

Voor dit project is een klankbordgroep samengesteld met omwonenden en andere betrokkenen, die meerdere keren bijeen zijn gekomen om o.a. te spreken over het beheerplan en het inrichtingsplan. Het complex bestaat 32 compleet ingerichte appartementen. Op het terrein is parkeergelegenheid en een fietsenstalling aanwezig. Door de tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan kan het project in principe 10 jaar blijven staan. Mogelijk kan dat nog met 5 jaar verlengd worden.

Homeflex is een van de koplopers bij het bieden van ruimere huisvesting met een eigen kamer voor elke bewoner. Dit project is een variant op het concept dat Homeflex eerder al in Katwijk en Westland toepaste. De woonvorm voldoet aan de kwaliteitseisen voor huisvesting van arbeidsmigranten die in 2020 door het aanjaagteam onder leiding van Emile Roemer werden opgesteld.

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Kenmerken

Aantal woningen
32 
Jaartal oplevering
2020 
Realisatieduur
6 maanden
Type
Appartement 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
10 jaar 
Materiaal draagconstructie
Beton, HSB, Stalen frame  
Opdrachtgever
Homeflex  
Bouwer
Gemeente
Terneuzen 
Overige organisaties