Ursem Modulaire Bouw Systemen

Ursem Modulaire Bouw Systemen

Ursem is de meest geavanceerde modulaire producent van Europa. Wij maken op industriële wijze kant-en-klare bouwproducten

Industrieel vervaardigd, kant-en-klaar

De meest geavanceerde modulaire producent van Europa

De meest geavanceerde modulaire producent van Europa

Logo Ursem

Het nieuwe bouwen

Ursem Modulaire Bouwsystemen is koploper in de wereld van het nieuwe bouwen. Het bouwsysteem is de afgelopen decennia continu doorontwikkeld en geperfectioneerd samen met onze opdrachtgevers, bouw- en installatiepartners, architecten en adviseurs. Het nieuwe bouwen is steeds vaker het alternatief voor traditioneel bouwen.

Onze producten worden in een gecontroleerde omgeving geproduceerd en op locatie eenvoudig en snel gemonteerd. Naast verhoogde efficiency, een kortere bouwtijd en constante kwaliteit levert deze manier van bouwen winst op het gebied van duurzaamheid.

Team modulair

Team Modulair is een samenwerking tussen Ursem Modulaire Bouwsystemen, Heddes Bouw & Ontwikkeling en Schouten Techniek. Met een integrale benadering bieden wij een passende gebouwoplossing voor vraagstukken van opdrachtgevers.

Projecten die worden uitgevoerd door Team Modulair worden gekenmerkt door een perfecte beheersing van het bouwproces. Door een integrale aanpak zijn er minder risico’s en kan er in twee gelijktijdige bouwstromen worden gewerkt: in de fabriek van Ursem en op de bouwplaats.

Op excursie naar de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Klik hier voor het laatste nieuws van Ursem

Contactpersoon

Boaz de Boer
Hoofd commercie
06-52310800

Gegevens

Spoorstraat 6
Wognum
1687 AE
+31 299 507200
Logo Ursem
Projecten

Barbeelstraat, Eemnes

In Eemnes is in korte tijd een klein woonwijkje gebouwd voor Oekraiense vluchtelingen en lokale starters met Woningen van Heijmans One en van Ursem

Tuindershof Pijnacker

De nieuwbouwwijk Tuindeshof in Pijnacker krijgt ongeveer 600 woningen voor gezinnen, jongeren en ouderen. In fase 4 worden 64 mooie 1, 2 en 3-kamer woningen gerealiseerd. Het project bestaat uit twee bouwblokken die verbonden worden door een loopbrug. In het ontwerp zijn studio's, 2- en 3-kamer appartementen voorzien. 

Tramhalte in Schagen

Wooncompagnie gaat 44 woningen bouwen op het voormalige handbalveld aan de Piet Ottstraat te Schagen. Het gebouw bestaat uit 44 drie-kamerappartementen in vier bouwlagen die bereikbaar zijn met een lift en galerij.

Nul op de meter woningen

In opdracht van Belle-Vue Wonen heeft Ursem Modulaire Bouwsystemen in verschillende projecten in totaal 50 compleet geprefabriceerde eengezinswoningen geleverd. 18 woningen staan in nieuwbouwwijk ”De Draai” in Heerhugowaard en 32 in de wijk ”Delftlanden” in Emmen.

Barbeelstraat Eemnes

Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen én lokale starters is in Eemnes een tijdelijk wijkje van 40 woningen geplaatst

Waldorp Four, Den Haag

Medio 2022 gaat aan het smalle stuk grond tussen Den Haag Hollands Spoor en Laakhaven-West een van de grootste woningbouwprojecten van 75.285 m2 in Den Haag van start. Hier worden in opdracht van IC International en woningbouwvereniging Arcade 1.175 betaalbare huurwoningen gerealiseerd voor jong urban professionals en sociale woningbouw.

Bernard Loderstraat 39-57, Amsterdam

Eigen Haard verving in Amsterdam 40 woningen die niet meer voldeden door modulaire nieuwbouw

Homeflex in Sluiskil, Terneuzen

Huisvestingsbedrijf Homeflex realiseerde in Sluiskil in de gemeente Terneuzen een nieuw complex voor huisvesting van arbeidsmigranten. Dat project biedt huisvesting aan 84 bewoners in 20 driepersoons- en 12 tweepersoonseenheden.

NB Zaandam

In opdracht van Pelt Beheer leverde Ursem Modulaire Bouwsystemen in de loop van 2019 modules voor een complex bestemd voor migrantenhuisvesting. Het complex bestaat uit 5 verdiepingen en 130 modules, waarvan 122 appartementen voor 244 arbeidsmigranten.

Dirk Veermanhof in Wognum

Ursem modulaire bouwsystemen bouwde in het eigen dorp Wognum 40 appartementen voor woningcorporatie de Woonschakel

Laan van Spartaan, Amsterdam-West

In september 2016 het werk gestart voor een uniek modulair gebouw van 16 hoog. Het gebouw met 361 studentenwoningen kon in slechts 12 maanden worden gerealiseerd door gebruik te maken van in de fabriek geproduceerde 3D woningen.

VVA terrein Aalsmeer

Twee volledig modulaire blokken met in totaal 56 sociale huurwoningen, gerealiseerd met 68 modules. Naast de modules voor de 28 studio’s (circa 30m²) en 28 tweekamerwoningen (circa 45m²) worden er ook modules geproduceerd voor de entree en fietsenbergingen.
Gevel Legmeer Uithoorn Ursem

Legmeer Uithoorn

In dit project zijn 36 appartementen gerealiseerd in 3 maanden. In het project zitten 2- en 3-kamer appartementen van 61 m² en 75 m² woonoppervlakte.
Artikelen

Snellere nieuwbouw door modulaire woningen met typegoedkeuring

Zes bedrijven die modulaire woningen bouwen, kregen een typegoedkeuring. Met deze goedkeuring hoeven de woningen niet meer in elk project te worden getoetst aan de wettelijke vereisten. De vergunningverlening verloopt sneller en gemeenten hebben minder capaciteit nodig. Zo kan nieuwbouw sneller en goedkoper worden gerealiseerd. Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, en Jacos van Zelst, programmadirecteur Versnelling tijdelijke huisvesting bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, reikten de typegoedkeuring uit.

Snellere bouwplantoets: typegoedkeuring modulaire woningen van start

Zeven modulaire woningbouwers zijn gestart met een pilotproject om tot typegoedkeuring van hun woningconcepten te komen. Barli, Daiwa, Hodes, De Groot Vroomshoop, De Meeuw, Startblock en Ursem verwachten met het uit te reiken KOMO-attest met-product-certificaat hun projecten straks veel sneller door de bouwplantoetsen heen te loodsen.

Hoog bouwen met modules - verslag bijeenkomst

Internationaal wordt modulair bouwen vaak ingezet op kleine, lastige binnenstedelijke locaties. Logisch eigenlijk, want de bouwtijd op locatie is veel korter. Ook zijn er minder transportbewegingen omdat modules kant-en-klaar geleverd worden. Dat scheelt een hoop overlast en extra bouwkosten die vaak horen bij de logistiek van kleine binnenstedelijke locaties. Waarom doen we dat in Nederland niet vaker?

Bouwen als met een blokkendoos

Nieuwsitem van RTL Z over modulair bouwen naar aanleiding van de bouw van hotel Jakarta in Amsterdam