Laan van Spartaan, Amsterdam-West

In september 2016 het werk gestart voor een uniek modulair gebouw van 16 hoog. Het gebouw met 361 studentenwoningen kon in slechts 12 maanden worden gerealiseerd door gebruik te maken van in de fabriek geproduceerde 3D woningen.

Elke industrieel vervaardigde module is voorzien van een zelfdragend betoncasco en is volledig ingericht met badkamer, keuken, afwerking en technische installatie. Hierdoor konden de woningen als een soort LEGO-steentjes, direct vanaf de vrachtwagen, op elkaar worden gestapeld tot een gebouw van 16 hoog. Een nog niet eerder in Nederland vertoonde prestatie.

Minder bouwkosten. meer kwaliteit

Ook de buitengevelafwerking werd al grotendeels in de fabriek op de modules gemonteerd zodat er op locatie zonder traditionele bouwsteigers kon worden gebouwd. Hierdoor was het mogelijk om het hoogbouwproject voornamelijk in de fabriek te realiseren waardoor er op de bouwtijd en kosten kon worden bespaard en de bouwoverlast op de locatie aanzienlijk kon worden beperkt en vanwege de duurzame productiewijze de kwaliteit toenam. De woningen zijn geproduceerd in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum. Heddes Bouw & Ontwikkeling was verantwoordelijk voor de plaatsing en afbouw.

bronnen: Ursem en Ballast Nedam

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Kenmerken

Aantal woningen
361 
Jaartal oplevering
2017 
Realisatieduur
14 maanden
Type
Appartement 
Woninggrootte
27 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, permanent 
Materiaal draagconstructie
Beton  
Opdrachtgever
IC Netherlands  
Bouwer
Gemeente
Amsterdam 

Dossier
Hoogbouw