Tuindershof Pijnacker

De nieuwbouwwijk Tuindeshof in Pijnacker krijgt ongeveer 600 woningen voor gezinnen, jongeren en ouderen. In fase 4 worden 64 mooie 1, 2 en 3-kamer woningen gerealiseerd. Het project bestaat uit twee bouwblokken die verbonden worden door een loopbrug. In het ontwerp zijn studio's, 2- en 3-kamer appartementen voorzien. 

De appartementen worden samengesteld uit modules, deze worden in de fabriek geproduceerd en kant en klaar op naar de locatie getransporteerd waarna ze gestapeld en geschakeld worden tot volwaardige woningen. Dit zorgt voor minder bouw (geluid) overlast, en het is ook een manier om energetisch- en toch kwalitatief hoogwaardig te bouwen. Verder voldoen de appartementen aan de hedendaagse eisen en zijn licht en praktisch ingericht.

De bouw is in de tweede week van maart 2023 van start gegaan. De verwachting was dat op 11 mei de eerste modules op de bouwplaats geplaatst zouden worden. Helaas is er een kink in de kabel gekomen. Een flink aantal gierzwaluwen heeft zich in de dagen vanaf Koningsdag genesteld op de bouwplaats. Pas nadat deze zwaluwen weer vertrokken zijn kan er verder worden gegaan met de werkzaamheden. Naar het zich laat aanzien zal dit in ieder geval een vertraging van zo’n 6 weken opleveren. Zoals het er nu uitziet, worden de woningen in het vierde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Kenmerken

Aantal woningen
64 
Jaartal oplevering
2023 
Realisatieduur
6 maanden
Type
Appartement 
Verplaatsbaar
Nee 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, permanent 
Materiaal draagconstructie
Beton, Stalen frame  
Opdrachtgever
Rondom Wonen  
Bouwer
Gemeente
Pijnacker-Nootdorp 
Overige organisaties