NB Zaandam

In opdracht van Pelt Beheer leverde Ursem Modulaire Bouwsystemen in de loop van 2019 modules voor een complex bestemd voor migrantenhuisvesting. Het complex bestaat uit 5 verdiepingen en 130 modules, waarvan 122 appartementen voor 244 arbeidsmigranten.

Elke module is voorzien van een zelfdragend casco. De volledige ingerichte woningen kunnen daardoor direct op elkaar worden gestapeld. Met deze modulaire methode was het mogelijk om het project grotendeels in de fabriek te realiseren waardoor er op de bouwtijd en kosten kon worden bespaard. Het volledig modulaire complex is geplaatst op industrieterrein de Achtersluispolder in Zaandam. Het gebouw mag maximaal vijftien jaar blijven staan. Dan moet de transformatie van het industrieterrein zover zijn dat er ook permanent kan worden gewoond in nieuwbouw.

In het gebouw bevinden zich 122 tweepersoons studio’s van circa 25m². Iedere studio beschikt over eigen sanitair en een eigen keuken. De studio’s zijn geschikt voor de huisvesting van twee personen. Er zijn 30 parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd. Het huisvuil zal in een perscontainer op het terrein worden verzameld en door de exploitant worden afgevoerd. De verblijfsperiode kan variëren tussen minimaal een week tot maximaal een jaar. Het gebouw is inmiddels door Kafra Housing in gebruik genomen.

Kenmerken

Aantal woningen
122 
Jaartal oplevering
2019 
Type
Appartement 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
15 jaar 
Materiaal draagconstructie
Beton, HSB, Stalen frame  
Opdrachtgever
Pelt Beheer  
Bouwer
Gemeente
Zaanstad