Barbeelstraat Eemnes

Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen én lokale starters is in Eemnes een tijdelijk wijkje van 40 woningen geplaatst

Gemeente Eemnes heeft een tijdelijk woonwijkje laten plaatsen op een groenstrook aan de rand van Eemnes, voornamelijk voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Naast 32 appartementen staan er acht tiny houses (type Heijmans One) voor lokale starters op de woningmarkt (1- en 2-persoonshuishoudens). Bij het realiseren van het project werkte de gemeente samen met de projectontwikkelings-BV van woningcorporatie De Alliantie. In het wijkje, naar ontwerp van Studio Selva, kunnen maximaal 80 personen wonen.

De 32 appartementen – allemaal twee- en driekamerwoningen – mogen uitsluitend worden bewoond door Oekraïense vluchtelingen, zij werden eerder opgevangen op andere locaties in Eemnes. Zodra er geen behoefte meer is aan de woningen worden ze weggehaald, ze zijn op deze locatie niet bedoeld voor andere woningzoekenden. De bouw startte in december 2022, de woningen zijn eind april 2023 opgeleverd. Ze mogen maximaal vijf jaar blijven staan; het is de bedoeling om de units na afloop, of zoveel eerder als mogelijk, naar een andere plek in Eemnes te verplaatsen.
De 32 hoogwaardige prefab-woningen zijn door Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum geproduceerd en vervolgens door Heddes Bouw & Ontwikkeling op locatie gemonteerd tot een gebouw.

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Kenmerken

Aantal woningen
40 
Jaartal oplevering
2023 
Realisatieduur
5 maanden
Type
Combinatie 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Onbekend 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
5 jaar 
Materiaal draagconstructie
Stalen frame  
Opdrachtgever
De Alliantie  
Bouwer
Gemeente
Eemnes