Kleine Baal in Haalderen

Waardwonen heeft zes tijdelijke woningen laten plaatsen in Haalderen. De woningen van 35 vierkante meter zijn verhuurd aan jongeren uit het dorp. De gemeente heeft de locatie ingezet voor tijdelijke woningen omdat deze snel geplaatst kunnen worden. De woningen worden na 15 jaar verplaatst en maken dan ruimte voor andere woningen.

Dit eerste project maakt deel uit van een raamovereenkomst van Hodes Huisvesting met Waardwonen voor de realisatie van 68 woningen. De woningen aan de Kleine Baal hebben energielabel A en zijn uitgerust met PV-panelen. Omdat de gemeente Lingewaard versneld wil bouwen is bewust gekozen voor tijdelijke woningen. Dit dringt de voorbereidingstijd sterk terug. De zes starterswoningen voldoen aan het Tijdelijk Bouwbesluit, zijn voorzien van permanente isolatie en hebben een tijdelijke installatie. Eric Cuppen: “De woningen hebben een levensduur van circa dertig jaar. Ze zijn zo ontworpen dat ze geheel verplaatsbaar zijn. Dus na vijftien jaar kunnen ze op een andere locatie geplaatst worden voor een tweede periode. Wel zo duurzaam! “

Maar liefst 153 jongeren hebben zich ingeschreven voor dit project. Zij behouden hun inschrijfduur en hebben daardoor meer kans op een volgende woning.

Start bouw op 10 mei 2022, oplevering 13 september. De woningen zijn in vijf uur tijd geplaatst.

Links

Projectsite Waardwonen

Projectsite Hodes Huisvesting

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Kenmerken

Aantal woningen
Jaartal oplevering
2022 
Realisatieduur
4 maanden
Type
Grondgebonden 
Woninggrootte
36 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Tijdelijke gebouwen 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
15 jaar 
Energielabel
Materiaal draagconstructie
HSB  
Opdrachtgever
Waardwonen  
Bouwer
Gemeente
Lingewaard