Hodes Huisvesting

Hodes Huisvesting

Totaalproducten voor onderwijs, gemeenten, corporaties, zorg en recreatiemarkt: flexibel, duurzaam en betaalbaar

Circulair en modulair met hout

Totaalproducten voor onderwijs, gemeenten, corporaties, zorg en recreatiemarkt: flexibel, duurzaam en betaalbaar

Totaalproducten voor onderwijs, gemeenten, corporaties, zorg en recreatiemarkt: flexibel, duurzaam en betaalbaar

www.hodes.nl

Hodes Huisvesting biedt onderwijsinstellingen, gemeenten, corporaties, de zorgsector en de recreatiemarkt praktische circulaire totaalproducten: flexibel, duurzaam en betaalbaar. Samen met vaste architectenpartners vertalen we onze ervaring in de woning- en utiliteitsbouw naar een uitgebreide bibliotheek met prefab circulaire huisvestingsoplossingen in houtskeletbouw.

In onze ‘circulaire huisvestingswinkel’ kies je het ideale totaalproduct voor je vraag  binnen jouw situatie: de Hodes Zorgkamer, de Hodes Miniwoning, de Hodes Basiswoning of de Hodes Pluswoning. Daarnaast ontwikkelen en bouwen we projectspecifieke oplossingen. De slimme modulaire houtbouw van Hodes zorgt voor permanente flexibiliteit: circulariteit zoals het bedoeld is.

Hodes circulaire huisvestingsproducten staan voor duurzame kwaliteit conform het permanent Bouwbesluit; we kunnen ze ook voor je uitvoeren volgens het tijdelijke Bouwbesluit. Met dit alles bieden we je voor elke situatie passende oplossingen. Voor locaties met én zonder woonbestemming. Voor permanente huisvesting en voor de middellange termijn.

Zie hier de meest actuele nieuwsbrief van Hodes

 

Contactpersoon

Erwin Slagboom
Commercieel manager
06 50226742

Gegevens

Nieuwenkampsmaten 14
Goor
7472 DE
088 3980000
www.hodes.nl
Projecten

Zutphenseweg Lochem

De gemeente Lochem gaat 22 flexwoningen bouwen naast Zwem- en sportcentrum De Beemd. De woningen worden verhuurd aan Oekraïnse vluchtelingen en andere spoedzoekers.

Deelproject Te Veld Eindhoven

In Eindhoven wordt een wijk aangelegd met tot 670 verplaatsbare woningen verdeeld over verschillende mini-buurtjes. In een van deze zogenaamde kamers laat Woonbedrijf 30 standaardwoningen bouwen door Hodes.

Snoekweg Wierden

Reggewoon en de Gemeente Wierden hebben samengewerkt om 25 huurwoningen te realiseren aan de Snoekweg in Wierden. Er zijn 10 levensloopgeschikte woningen en 15 eengezinswoningen gerealiseerd.

Sommelsdijkse Havendijk Middelharnis

Aan de rand van Middelharnis bouwt Oost West Wonen 111 tijdelijke woningen voor 300 Oekraïners. De woningen worden voor vijf jaar geplaatst met de mogelijkheid om nog vijf jaar te verlengen. Daarom zijn de woningen zo gebouwd dat ze makkelijk te verplaatsen zijn.

Industriestraat Holten

In Holten zijn 21 verplaatsbare woningen gebouwd om de druk op de woningmarkt te verlichten. De woningen bevinden zich in zes blokken rondom een gemeenschappelijke ruimte.

Sayhaey Rotterdam

Sayhaey Rotterdam is een appartementengebouw in Hoogvliet. Het complex bevat 35 appartementen met een huur onder de liberalisatiegrens. De flexwoningen zijn onderdeel van het initiatief StartR, gericht op huisvesting van (her)starters in de gemeente Rotterdam.

't Kempke in Haaksbergen

Op locatie 't Kempke zijn 96 woningen vervangen door 40 nieuwe, duurzame woningen. Twintig van deze woningen zijn modulair gebouwde woningen door Hodes Huisvesting. De twee woongebouwen bevatten samen 12 gelijkvloerse woningen en 8 appartementen met twee verdiepingen.

Pastor Brenninkmeijerstraat in Weerselo

In Weerselo heeft Mijande Wonen 16 energiezuinige tijdelijke flexwoningen gebouwd, in twee blokken van acht. De woningen worden verhuurd aan reguliere woningzoekenden, statushouders en inwoners die met spoed een woningen nodig hebben.

Kleine Baal in Haalderen

Waardwonen heeft zes tijdelijke woningen laten plaatsen in Haalderen. De woningen van 35 vierkante meter zijn verhuurd aan jongeren uit het dorp. De gemeente heeft de locatie ingezet voor tijdelijke woningen omdat deze snel geplaatst kunnen worden. De woningen worden na 15 jaar verplaatst en maken dan ruimte voor andere woningen.

20 Miniwoningen in Den Burg op Texel

Woningcorporatie Woontij liet in 2018 twintig Hodes Miniwoningen op Texel plaatsen om de horeca een duw in de rug te geven

Stroinkslanden Enschede

Hodes realiseerde 23 duurzame basiswoningen in de Enschedese wijk Stroinkslanden-Zuid voor woningcorporatie 'De Woonplaats' 

Robsonterrein Enschede

Op het Robsonterrein in Enschede staat een gemêleerde woonwijk met ruimte voor groen, een wijkmoestuin, tiny houses én studio’s. Hodes tekende voor die miniwoningen en de studio's.

De Bollenschuur Noordwijkerhout

De monumentale gevel van De Bollenschuur is gerestaureerd en daarachter zijn door Hodes acht wooneenheden geplaatst

Groot Schuylenburg te Apeldoorn

Vier van de in 1907 gebouwde Joodse Villa's worden gerestaureerd en bij drie van de villa's realiseert Hodes een nieuwe circulaire uitbreiding.

Grondgebonden woningen Diemen

De gemeente Diemen laat 30 grondgebonden woningen bouwen door Hodes voor huisvesting van Oekraiense vluchtelingen. De woningen voldoen aan het bouwbesluit voor permanente bouw, maar komen op een tijdelijke locatie en zullen na twee tot vijf jaar verplaatst worden.

Zorgappartementen Sassenheim

Woonstichting Stek bouwt in Sassenheim 22 zorgappartementen in de sociale huursector. De woningen zijn bestemd voor cliënten van GGZ Rivierduinen, dat ook de huurder wordt van het complex.

Koopwoningen Hoogblokland

In het Zuid-Hollandse dorp Hoogblokland genieten binnenkort vijf gezinnen van hun nieuwe woning. Voor dit flexibele woonplan in de Alblasserwaard werkte bouwer Hodes nauw samen met de gemeente.
Artikelen

Snellere bouwplantoets: typegoedkeuring modulaire woningen van start

Zeven modulaire woningbouwers zijn gestart met een pilotproject om tot typegoedkeuring van hun woningconcepten te komen. Barli, Daiwa, Hodes, De Groot Vroomshoop, De Meeuw, Startblock en Ursem verwachten met het uit te reiken KOMO-attest met-product-certificaat hun projecten straks veel sneller door de bouwplantoetsen heen te loodsen.

Concurrerend bouwen met hout, 11 mei 2023 - Update/terugblik

'Concurrerend bouwen met hout' was het actuele thema voor de bijeenkomst van Platform 3D Modulaire Woningbouw die donderdag 11 mei jl. plaatsvond. Hodes Huisvesting was dit keer gastheer voor de ruim 50 geïnteresseerden voor het programma met onder andere pitches en een paneldiscussie over de vraag 'Waarom modulaire houtbouw?'