Robsonterrein Enschede

Op het Robsonterrein in Enschede staat een gemêleerde woonwijk met ruimte voor groen, een wijkmoestuin, tiny houses én studio’s. Hodes tekende voor die miniwoningen en de studio's.

Naast het bestaande pand voor creatieve ondernemers is er een diversiteit aan woningen gebouwd. Er staan 14 koopwoningen en in de sociale huur 21 kleine eengezinswoningen, 20 studio’s en 3 tiny houses. Domijn zet bij Robson voor het eerst kleine circulaire woningen in: de studio´s en tiny houses. Dit zijn kleine volwaardige woningen waarbij er slim gebruik wordt gemaakt van de ruimte. De woningen zijn zoveel mogelijk van onderhoudsarme materialen gemaakt en kunnen relatief eenvoudig worden gedemonteerd en verplaatst. Hodes Huisvesting uit Goor is gecontracteerd om de bouw van de studio´s voor hun rekening te nemen. De drie tiny houses staan straks direct in verbinding met een atelier in het Robson. Een perfecte plek om te wonen én werken dus.

Zowel de tiny houses als de studio’s hebben een woonoppervlakte van 27 vierkante meter. De studio’s zijn gebouwd in een complex van twee bouwlagen. De woningen op de begane grond hebben een Delftse stoep en de woningen op de eerste verdieping een Frans balkon. Daarnaast is er buiten een gezamenlijk binnenterrein waar ontmoeting centraal staat.

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Kenmerken

Aantal woningen
23 
Jaartal oplevering
2020 
Type
Grondgebonden 
Woninggrootte
27 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, permanent 
Materiaal draagconstructie
HSB  
Opdrachtgever
Woningstichting Domijn  
Bouwer
Gemeente
Enschede 

Dossier
Modulaire houtbouw