Grondgebonden woningen Diemen

De gemeente Diemen laat 30 grondgebonden woningen bouwen door Hodes voor huisvesting van Oekraiense vluchtelingen. De woningen voldoen aan het bouwbesluit voor permanente bouw, maar komen op een tijdelijke locatie en zullen na twee tot vijf jaar verplaatst worden.

De gemeente Diemen heeft ervoor gekozen om tijdelijk woningen te plaatsen op een locatie aan Bergwijkdreef voor huisvesting van Oekraïense de vluchtelingen. Het complex zal bestaan uit 30 grondgebonden woningen en wordt gerealiseerd met een combinatie van de Hodes Miniwoning en Basiswoning. De gevelbekleding is van duurzaam en brandvertragend hout. De woningen voldoen aan het Bouwbesluit voor permanente bouw. Ze blijven in eerste instantie 2 tot 5 jaar op de locatie staan en worden dan verplaatst naar een nieuwe locatie. 

Deze woningen zijn langdurig te exploiteren, in de toekomst ook voor andere doelgroepen en ze zijn vanwege de modulaire bouw relatief eenvoudig te verplaatsten naar andere locaties. Voor de aanschaf heeft de gemeenteraad een bedrag van ruim 3,5 miljoen euro als investering beschikbaar gesteld. Het kabinet heeft aangegeven dat de kosten voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen uiteindelijk door de rijksoverheid zullen worden vergoed, daarmee kon ook de aanschaf van deze woningen worden gefinancierd.

Links

Gemeente wil Oekraïense vluchtelingen opvangen op locatie Bergwijkdreef, Diemer Nieuws

Flexwoningen op Bergwijkdreef, Diemer Nieuws

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

 

Kenmerken

Aantal woningen
30 
Jaartal oplevering
2022 
Type
Grondgebonden 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
3 jaar 
Materiaal draagconstructie
HSB  
Opdrachtgever
Gemeente Diemen  
Bouwer
Gemeente
Diemen