Sommelsdijkse Havendijk Middelharnis

Aan de rand van Middelharnis bouwt Oost West Wonen 111 tijdelijke woningen voor 300 Oekraïners. De woningen worden voor vijf jaar geplaatst met de mogelijkheid om nog vijf jaar te verlengen. Daarom zijn de woningen zo gebouwd dat ze makkelijk te verplaatsen zijn.

De buurt bestaat eigenlijk uit twee hoven, waarbij de huizen met de voortuinen naar elkaar toe gericht zijn. Het wordt een groene buurt, met leuke speel- en zitplekjes. Ook komt er voldoende verlichting. De fietsen kunnen in de bergingen gezet worden. In overleg met de omgeving is het eerste plan op verschillende punten aangepast. Ook is er veel aandacht voor bereikbaarheid en (verkeers)veiligheid. Zo wordt de 30km-zone op de Sommelsdijkse Havendijk doorgetrokken, komt er verlichting bij de oversteekplaatsen en heeft de parkeerplaats een aparte in- en uitrit.

Het project bestaat uit 29 kleine eengezinswoningen van twee verdiepingen en 82 gelijkvloerse appartementen voor twee of drie personen. De woningen zijn zeer energiezuinig, gasloos, verplaatsbaar en worden voorzien van triple beglazing, zonnepanelen en lucht/water warmtepomp.

In eerste instantie vinden hier straks de op Goeree-Overflakkee opgevangen Oekraïense vluchtelingen onderdak. Daarna zijn de woningen voor andere woningzoekende ingeschreven bij Oost West Wonen.

Links

Bouw flexwoningen voor Oekraïense vluchtelingen, gemeente Goeree-Overflakkee

Bouw flexwoningen voor Oekraïense vluchtelingen Magazine

Oost West Wonen en gemeente Goeree-Overflakkee tekenen samenwerkingsovereenkomst voor realisatie flexwoningen, Oost West Wonen

Projectpagina Hodes Huisvesting

 

Kenmerken

Aantal woningen
111 
Jaartal oplevering
2024 
Realisatieduur
5 maanden
Type
Combinatie 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
Materiaal draagconstructie
HSB  
Opdrachtgever
Oost West Wonen  
Bouwer
Gemeente
Goeree-Overflakkee