Koopwoningen Hoogblokland

In het Zuid-Hollandse dorp Hoogblokland genieten binnenkort vijf gezinnen van hun nieuwe woning. Voor dit flexibele woonplan in de Alblasserwaard werkte bouwer Hodes nauw samen met de gemeente.

Als antwoord op de woningvraag ontwikkelde de gemeente Molenlanden een plangebied met ruimte voor flexibele koopwoningen. Samen met de gemeente creëerden we een uitvoering van de Hodes Basiswoning BW02 die in alle opzichten, zowel functioneel als architectonisch, voldoet aan de gemeentelijke doelstellingen.

Ruimtelijke flexibiliteit

De woning is standaard ingedeeld met een entree/keuken, woonkamer, twee slaapkamers, badkamer met hangtoilet en technische ruimte. Optioneel kunnen de kopers kiezen voor een bergruimte tussen de slaapkamers. Bovendien hebben zij de mogelijkheid om hun woning te vergroten. Dit kan door de woonkamer en/of de slaapkamer(s) uit te breiden en door de woonkamer te verhogen.

Persoonlijk, stijlvol en onderhoudsvrij

Hodes neemt in Hoogblokland de kopersbegeleiding voor haar rekening. Voor de afwerking van hun  woning hebben de kopers de keuze uit onze drie interieurstijlen: Nature, Modern en New Classic. De woningen hebben kunststof kozijnen in een aluminium kader; de gevelafwerking is gemaakt van een circulaire keramische strip in twee kleuren. Het resultaat is een buitengevel die er niet alleen fraai uitziet, maar die ook onderhoudsvrij is.

Buitenberging op maat

In de tuin hebben de woningen een vrijstaande berging van vijf vierkante meter. Wie wel wat meer bergruimte kan gebruiken, kan kiezen voor een vergrote uitvoering.

Bronnen: www.hodes-huisvesting.nl en www.facebook.com/Hodeshuisvesting

Kenmerken

Aantal woningen
Jaartal oplevering
2022 
Type
Grondgebonden 
Woninggrootte
55 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Nee 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, permanent 
Materiaal draagconstructie
HSB  
Opdrachtgever
Gemeente Molenlanden  
Bouwer