’t Kempke in Haaksbergen

Op locatie 't Kempke zijn 96 woningen vervangen door 40 nieuwe, duurzame woningen. Twintig van deze woningen zijn modulair gebouwde woningen door Hodes Huisvesting. De twee woongebouwen bevatten samen 12 gelijkvloerse woningen en 8 appartementen met twee verdiepingen.

’t Kempke wordt een duurzame, groene buurt. Een ruim opgezette omgeving met veel groen in de straat. Dat is wat je ziet als je straks over ’t Kempke loopt. Het groen zorgt er niet alleen voor dat het een fijne plek is om te wonen. Het voorkomt ook hittestress in de warme zomers die we tegenwoordig kennen. En houdt regenwater vast, om zo droogte tegen te gaan.

Alle woningen op ’t Kempke zijn volledig elektrisch. Door zonnepanelen en een warmtepomp te combineren, zijn de woningen zeer energiezuinig. Dat is goed voor het milieu én de energierekening. In de complexen zijn zowel appartementen met 1 als met 2 woonlagen te vinden. Beide typen hebben een oppervlakte van zo’n 60 m2. En ieder appartement heeft 2 slaapkamers, een buitenruimte en een eigen berging in het gebouw.

De woningen zijn betaalbaar en geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens.

Links

Projectpagina Hodes Huisvesting

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Kenmerken

Aantal woningen
20 
Jaartal oplevering
2023 
Realisatieduur
4 maanden
Type
Combinatie 
Woninggrootte
60 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Nee 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, permanent 
Energielabel
A+++ 
Materiaal draagconstructie
HSB  
Opdrachtgever
Domijn  
Bouwer
Gemeente
Haaksbergen 
Overige organisaties