Stek Oost, Amsterdam

Stek Oost is een wooncomplex waar Stadgenoot voor een periode van tien jaar 250 studio’s verhuurt aan jongeren. De studio’s liggen in de Watergraafsmeer, in de buurt van het Station Science Park en naast voetbalclub Zeeburgia. 

De bewoners van Stek Oost zijn statushouders en Nederlandse jongeren van 18 t/m 27 jaar. Alle bewoners krijgen een vijfjarencontract aangeboden en zetten zich minimaal één uur in de week in voor de community.

De studio’s zijn 18m2 en worden woonklaar opgeleverd. Ze zijn voorzien van: een open keukentje (met 2-pits fornuis, afzuigkap en koelkast), een eigen badkamer (met douche, toilet en wastafel), een zelf in te richten woon-/slaapgedeelte van 11,4 m², een marmoleum vloer, gordijnen en een internetaansluiting. De studio’s zijn all-electric, dit betekent dat ze gasloos zijn. Het pand is ook voor een belangrijk deel circulair, omdat het door bouwer De Meeuw is opgebouwd uit materialen van een zorgcentrum in Eindhoven dat twaalf jaar geleden werd geopend.

Naast de studio’s zijn er ook een aantal gemeenschappelijke ruimten in het wooncomplex. Er is een gezellige huiskamer met grote keuken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Verder is er een stilteruimte waar gestudeerd wordt en een gemeenschappelijke binnentuin. Bewoners kunnen hun was doen in de gemeenschappelijke wasruimte met wasmachines en drogers.

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Kenmerken

Aantal woningen
250 
Jaartal oplevering
2018 
Type
Appartement 
Woninggrootte
18 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
10 jaar 
Materiaal draagconstructie
Beton, HSB, Stalen frame  
Opdrachtgever
Stadgenoot  
Bouwer
Gemeente
Amsterdam