De Meeuw

De Meeuw

Wij zijn toekomstbouwers. We leveren slimme, snelle en circulaire flexibele huisvestingsoplossingen voor wonen, zorg, onderwijs en bedrijfsleven

Toekomstbouwers

De Meeuw levert slimme, snelle en circulaire flexibele huisvestingsoplossingen voor wonen, zorg, onderwijs en bedrijfsleven

De Meeuw levert slimme, snelle en circulaire flexibele huisvestingsoplossingen voor wonen, zorg, onderwijs en bedrijfsleven

Logo De Meeuw

We leven in een wereld die steeds sneller verandert. Waarin we anders werken, anders wonen, anders leven. Dat vraagt om andere vormen van ruimte. Wij kijken verder dan vierkante meters want een passende oplossing is zoveel meer dan een gebouw alleen. Onze gebouwen kunnen gemakkelijk worden aangepast aan veranderende woon- en werkwensen en kunnen van functie veranderen als dat nodig is. Ze zijn demonteer- en verplaatsbaar en voldoen daardoor altijd aan de vraag van de markt. Zo bieden we moderne oplossingen voor zowel urgente huisvesting als voor projecten met een permanent karakter, en lopen we voor op de toenemende vraag naar flexibele, aanpasbare huisvestingsoplossingen. Van school tot woning en van bedrijfspand tot zorginstelling,

De modulaire bouwmethode van De Meeuw vormt het fundament van circulair en flexibel bouwen. Want circulariteit maakt letterlijk en figuurlijk deel uit van de basis van ons modulaire concept. Onze modules zijn herinzetbaar en recyclebaar voor nieuwe projecten. En wordt huisvesting naar een nieuwe locatie verplaatst, dan vervangen we alleen die onderdelen die daar aan toe zijn. Zo blijft de restwaarde zoveel mogelijk behouden en het object betaalbaar.

De bouwbranche heeft een groot aandeel in het verbruik van grondstoffen, energie en de uitstoot van CO2. Door alle kringlopen te sluiten en circulair te werken en te bouwen, gaan die hoeveelheden drastisch omlaag. Bij De Meeuw doen we dat door tijdelijke of semipermanente huisvesting te leveren die gedurende de hele levensduur aansluit op de vraag vanuit de markt. Het gebouw voegt zich qua grootte, omstandigheden, behoeften en wensen naar de gebruikers. Bovendien kan de duurzame huisvesting van De Meeuw ook nog worden verplaatst.

Onze huisvestingsoplossingen leveren wij in vijf markten: zorg, onderwijs, overheid, bedrijfsleven en wonen. Dit laatste doen we onder woonlabel NEZZT. Van verhuur van tijdelijke noodvoorzieningen tot de lease of verkoop van semipermanente oplossingen voor circa 20 jaar, wij staan voor u klaar.

Klik hier voor het laatste nieuws van De Meeuw

Contactpersoon

Catharina Bieringa
Business Developer
06 50800770

Gegevens

Industrieweg 8
Oirschot
5688 DP
0499 572024
Logo De Meeuw
Projecten

Stek Oost, Amsterdam

Stek Oost is een wooncomplex waar Stadgenoot voor een periode van tien jaar 250 studio’s verhuurt aan jongeren. De studio’s liggen in de Watergraafsmeer, in de buurt van het Station Science Park en naast voetbalclub Zeeburgia. 

NDW21, Nijmegen

De gemeente Nijmegen en een aantal Nijmeegse woningcorporaties bouwen in 2022/2023 samen zo’n 500 flexibele en duurzame woningen in Winkelsteeg, het gebied tussen het Goffertpark en het Maas-Waalkanaal.

LOhuizen, Oostelijk Havengebied Amsterdam

Woningcorporatie de Alliantie bouwde aan de Van Lohuizenlaan in Amsterdam-Oost tachtig tijdelijke woningen voor jonge statushouders, studenten en andere jonge starters.

De Vliert - Wim van Heumenplantsoen, Den Bosch

De Meeuw NEZZT bouwde voor woningcorporatie Zayaz 54 flexwoningen bij stadion de Vliert in Den Bosch

LH Greenport in Sevenum, Horst aan de Maas

KAFRA heeft in Sevenum in de gemeente Horst aan de Maas een huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten gerealiseerd in samenwerking met modulair bouwbedrijf De Meeuw.

Kanaaldijk Purmerend

De gemeente Purmerend heeft tijdelijke woningen laten bouwen voor spoedzoekers. De gemeente beheert de woningen zelf en wijst deze ook zelf toe. De woningen zijn modulair gebouwd en zullen na tien jaar verplaatst naar een volgende locatie.
Artikelen

Snellere bouwplantoets: typegoedkeuring modulaire woningen van start

Zeven modulaire woningbouwers zijn gestart met een pilotproject om tot typegoedkeuring van hun woningconcepten te komen. Barli, Daiwa, Hodes, De Groot Vroomshoop, De Meeuw, Startblock en Ursem verwachten met het uit te reiken KOMO-attest met-product-certificaat hun projecten straks veel sneller door de bouwplantoetsen heen te loodsen.

Leren van jarenlange ervaring met circulariteit - Update/terugblik

Vandaag was alweer de tweede bijeenkomst in serie 'Aan de slag met modulair bouwen'. Deze keer met als thema het leren van jarenlange ervaring met circulair bouwen. Want verschillende modulaire bouwers namen al modules terug om ze daarna opnieuw in te zetten lang voordat de term circulair in zwang raakte. Zo ook de De Meeuw die hiermee begonnen is tijdens de oliecrisis in de jaren '70 van de vorige eeuw, aldus directeur woningbouw Jorrit Heuts.