LH Greenport in Sevenum, Horst aan de Maas

KAFRA heeft in Sevenum in de gemeente Horst aan de Maas een huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten gerealiseerd in samenwerking met modulair bouwbedrijf De Meeuw.

Het moderne nieuwbouwcomplex, LH Greenport genaamd, is door de modulaire opzet en de goede samenwerking tussen opdrachtgever, bouwer en gemeente zeer snel gerealiseerd. De bouw startte in januari 2019 en sinds mei 2019 was het complex volledig bezet. LH Greenport bestaat uit drie verdiepingen met twee- en vierpersoonsstudio’s en huisvest in totaal 416 arbeidsmigranten. Alle studio’s zijn voorzien van een woonkamer met open keuken, eigen badkamer en toilet. Bovendien zijn er een gemeenschappelijke wasserette en uitgebreide sport- en ontspanningsmogelijkheden.

Het complex ligt aan de rand van een bedrijventerrein, maar ook in de nabijheid van winkels en andere voorzieningen. Omwonenden zijn geïnformeerd tijdens een voorlichtingsavond. Daar werd een klankbordgroep gevormd die meedacht met het ontwerpproces en over het toekomstige beheer.

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Kenmerken

Aantal woningen
156 
Jaartal oplevering
2019 
Realisatieduur
5 maanden
Type
Appartement 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
10 jaar 
Materiaal draagconstructie
 
Opdrachtgever
KAFRA  
Bouwer
Gemeente
Horst aan de Maas