NDW21, Nijmegen

De gemeente Nijmegen en een aantal Nijmeegse woningcorporaties bouwen in 2022/2023 samen zo’n 500 flexibele en duurzame woningen in Winkelsteeg, het gebied tussen het Goffertpark en het Maas-Waalkanaal.

De woningen zijn bedoeld voor 1- en 2-persoonshuishoudens: jongeren, studenten, starters en spoedzoekers. De opdrachtgevende woningcorporaties zijn Talis, Woonwaarts, SSH& en Portaal. NDW21, dat staat voor ‘Nieuw Dukenburgseweg 21’, wordt een inclusieve buurt: iedereen is er welkom en mensen hebben oog voor elkaar. Ook krijgen mensen die wat extra zorg en begeleiding nodig hebben hier een plek. Verder is er ruimte voor een aantal mensen om zelf hun tijdelijke huis te bouwen en komen er werkruimtes/ateliers voor ondernemende creatievelingen. Hiermee wordt het een prettige en levendige woon- en werkplek.

De woningen staan er maximaal 20 jaar, waarna ze kunnen worden verplaatst naar een nieuwe locatie. Het gebruik van tijdelijke woningen geeft de gemeente de ruimte voor latere ontwikkeling van Winkelsteeg, dat een levendig gebied moet worden voor wonen, werken en voorzieningen. De woningen zijn verspreid over 7 gebouwen in een parkachtige omgeving. Er komt een mix van verschillende woningen, zodat ze ook passen bij de verschillende doelgroepen. De woningen variëren in grootte tussen de 20, 40 en 60 vierkante meter; van studentenstudio’s tot aan driekamer appartementen voor een gezin.

De Meeuw Nezzt werkt in dit project samen met DoepelStrijkers architecten en Woodstock Real Estate. De Meeuw is een bouwer van modulaire woningen en heeft DoepelStrijkers gevraagd de architectuur voor de aanbesteding voor de 500 woningen op zich te nemen. Het bureau heeft in de aanbesteding houten gevels verwerkt van Woodstock.

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Kenmerken

Aantal woningen
500 
Jaartal oplevering
2023 
Type
Combinatie 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
20 jaar 
Materiaal draagconstructie
Beton, HSB, Stalen frame  
Opdrachtgever
Woningcorporaties Talis, Woonwaarts, SSH& en Portaal  
Bouwer
Gemeente
Nijmegen 
Overige organisaties