Tiny houses, Terneuzen

In de van der Peijlstraat in Terneuzen staan sinds het najaar van 2018 in totaal 40 Tiny houses. Kennedy West Vastgoed BV is de initiatiefnemer van het nieuwe concept van wonen op een klein oppervlakte waar het complete woonprogramma in zit.

De woningen zijn o.a. bedoeld voor arbeidsmigranten/expats, die veelal alleen en voor bepaalde tijd naar Terneuzen komen. Drie kwart van de woningen zijn al opgekocht door chemiebedrijf Dow voor de verhuur aan werknemers. De units komen er in ieder geval tien jaar te staan, met kans op een verlenging. De bouw is echter zodanig dat de units te zijner tijd ook weer verplaatst zouden kunnen worden.

De tiny houses hebben een oppervlakte van 30 m2. 32 Huizen bestaan uit één complete woonunit. Die modulaire woonunit bevat een woonkamer, keuken, badkamer en één slaapkamer. Acht van de 40 woningen hebben nog een verdieping, waar zich een tweede slaapkamer bevindt. De betonnen casco’s van de woningen zijn gebouwd door CascoTotaal. Samen met de aannemer zijn de 40 woningen binnen een tijdsbestek van zes weken op locatie geplaatst.

bron: Casco Totaal

Kenmerken

Aantal woningen
40 
Jaartal oplevering
2018 
Type
Grondgebonden 
Woninggrootte
30 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Materiaal draagconstructie
Beton  
Opdrachtgever
Kennedy West Vastgoed BV