Artikelen

Mist u informatie?

Meldt hier relevante content voor het platform modulaire woningbouw

Neem contact op

Xylino in Almere

Hoe bouw je met vierkante modules een driehoekig huizenblok? Het antwoord staat in Almere en heet Xylino, Grieks voor hout.

Homeflex in Sluiskil, Terneuzen

Huisvestingsbedrijf Homeflex realiseerde in Sluiskil in de gemeente Terneuzen een nieuw complex voor huisvesting van arbeidsmigranten. Dat project biedt huisvesting aan 84 bewoners in 20 driepersoons- en 12 tweepersoonseenheden.

Woodie Hamburg

Woodie is een modulair houten studentencomplex met 371 wooneenheden van zes lagen hoog. Het gebouw staat in Hamburg en is gebouwd door Kaufmann Bausysteme GMBH. Het project heeft de Duitse Houtbouwprijs 2019 gewonnen.

De Bollenschuur Noordwijkerhout

De monumentale gevel van De Bollenschuur is gerestaureerd en daarachter zijn door Hodes acht wooneenheden geplaatst

LH Greenport in Sevenum, Horst aan de Maas

KAFRA heeft in Sevenum in de gemeente Horst aan de Maas een huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten gerealiseerd in samenwerking met modulair bouwbedrijf De Meeuw.

Tiny houses, Terneuzen

In de van der Peijlstraat in Terneuzen staan sinds het najaar van 2018 in totaal 40 Tiny houses. Kennedy West Vastgoed BV is de initiatiefnemer van het nieuwe concept van wonen op een klein oppervlakte waar het complete woonprogramma in zit.

Logiesgebouw arbeidsmigranten, Katwijkerbroek

In Katwijkerbroek realiseerde Homeflex een appartementencomplex voor 64 arbeidsmigranten. Het complex ligt op het bedrijventerrein Katwijkerbroek en bestaat uit 16 appartementen voor elk 4 bewoners.

Laan van Spartaan, Amsterdam-West

In september 2016 het werk gestart voor een uniek modulair gebouw van 16 hoog. Het gebouw met 361 studentenwoningen kon in slechts 12 maanden worden gerealiseerd door gebruik te maken van in de fabriek geproduceerde 3D woningen.

Kafra Tower, Venray

KAFRA Housing, gespecialiseerd in de huisvesting van arbeidsmigranten, heeft op bedrijventerrein Keizersveld in Venray in april 2021 een nieuwe huisvestingslocatie voor 92 arbeidsmigranten gerealiseerd.

Juf Nienke

Juf Nienke is het nieuwe entreegebouw van Centrumeiland in Amsterdam, ontworpen door RAU en SeARCH voor Dokvast. Het gebouw wordt volledig circulair, natuurinclusief en energiepositief en is daarmee het meest duurzame woongebouw van Amsterdam.

bron: www.jansnel.com

Leerpark Dordrecht

In de tweede helft van 2022 zal op het Leerpark een tijdelijk complex in gebruik worden genomen met studio's voor studenten, starters en jongeren.