Bloemendal Barneveld

Eén van de eerste verplaatste projecten in Nederland staat in Barneveld. Deze 22 grondgebonden woningen zijn verplaatst van locatie Lijsterhof en als permanente woning geplaatst op de uitleglocatie Bloemendal.

Woningstichting Barneveld liet de woningen in mei 2022 verplaatsen van de tijdelijke locatie aan Lijsterhof naar de permanente plek in Bloemendal. De 22 eengezinswoningen zijn opgedeeld in 3 huizenblokken met vier woningtypen, waarvan de woonoppervlakte varieert tussen 83 en 112 m². Ze hebben 2, 3 of 4 slaapkamers en een voor- en achtertuin. In het hofje, waar de woningen met de achtertuinen aan grenzen, is rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid.

De gasloze woningen zijn voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en een ventilatiesysteem. Het afvoeren van regenwater is duurzaam ingericht met in elke achtertuin bij de berging een regenton van 280 liter. Deze vangt het regenwater op en kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor uw tuin of om de kamerplanten water te geven. Bloemendal wordt een groene, duurzame wijk. Er worden zo’n 1.550 woningen gebouwd in de periode 2020-2030. De wijk is omgeven door natuur en heeft een hoog ambitieniveau voor natuurinclusiviteit en klimaatadaptie. In de wijk liggen wadi’s om overtollig regenwater op te vangen.

 

Kenmerken

Aantal woningen
22 
Jaartal oplevering
2022 
Type
Grondgebonden 
Woninggrootte
95 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, permanent 
Eerste exploitatietermijn
10 jaar 
Materiaal draagconstructie
 
Opdrachtgever
Woningstichting Barneveld  
Gemeente
Barneveld