Gebouw Set in IJburg, Amsterdam

De Alliantie heeft op IJburg in Amsterdam in samenwerking met Socius Wonen 141 studio's en appartementen gerealiseerd in het gebouw genaamd Set.

De modulaire woningen van Jan Snel (nu Daiwa House Modular Europe) konden in drie maanden worden neergezet en zijn makkelijk verplaatsbaar. De ene helft van de woningen is bestemd voor Nederlandse starters en studenten, de andere helft voor jonge vluchtelingen. Het project zal minimaal 10 jaar op deze plek blijven staan.

Het gebouw heeft een all-electric klimaatsysteem en zonnepanelen die een deel van de energie opwekken. De woningen zijn verdeeld over 4 verdiepingen, op elke verdieping is er een woongroep van 20 bewoners. Er zijn twee woningtypes: 103 studio’s van 24m² en 38 tweekamerappartementen van 32m². Op de eerste drie verdiepingen zijn er gezamenlijke woonkamers , inclusief keuken. Op de begane grond is er nog een ontmoetingsruimte. Bewoners kunnen hier allerlei activiteiten organiseren zoals, filmavonden, spelletjes spelen, taal exchanges.

Bewoners moeten van 18 t/m 27 jaar oud zijn. De woningen van Set worden allemaal met een jongerencontract verhuurd. Dit betekent dat bewoners hun inschrijftijd bij WoningNet niet kwijtraken. Een deel van de woningen bij is gereserveerd voor de leeftijdsgroep 18 t/m 22 jaar. Deze leeftijdsgrens wordt gehanteerd in verband met de huurtoeslaggrens. De huurprijs voor deze woningen verschilt dan ook van de andere woningen. De huurprijs is inclusief gas, water, elektra, internet & wasmachinegebruik.

Kenmerken

Aantal woningen
141 
Jaartal oplevering
2018 
Realisatieduur
3 maanden
Type
Appartement 
Woninggrootte
26 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
10 jaar 
Materiaal draagconstructie
Beton, HSB, Stalen frame  
Opdrachtgever
De Alliantie  
Bouwer
Gemeente
Amsterdam 
Overige organisaties