Daiwa House Modular Europe

Daiwa House Modular Europe

Als Europese organisatie met Nederlandse en Japanse wortels maakt Daiwa House Modular Europe het verschil met geïndustrialiseerd modulair bouwen

Visual Vliegende delen Set

Slimmer, sneller én schoner dan traditionele bouw

Daiwa House Modular Europe maakt het verschil met geïndustrialiseerd modulair bouwen

Daiwa House Modular Europe maakt het verschil met geïndustrialiseerd modulair bouwen

Creating dreams, building hearts

Daiwa House Modular Europe is de grootste modulaire bouwer van Europa. Het bedrijf voorziet met een breed scala aan huisvestingsoplossingen van hoge kwaliteit in uiteenlopende woonwensen en behoeftes. De activiteiten in Europa bouwen voort op de uitgebreide en internationale ervaring van Daiwa House en Jan Snel als voorlopers in modulaire en circulaire bouw. Een toekomstbestendige woonomgeving maakt dromen waar en daar bouwt Daiwa House Modular Europe dagelijks aan mee.

Op excursie naar de fabriek van …..?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Klik hier voor het laatste nieuws van Daiwa House Modular Europe

Contactpersoon

Kia Hosseini
Sales manager

Gegevens

Willeskop 94
Montfoort
3417 ME
+31 348 47 90 90
Projecten

Hof van Tuunte Winterswijk

In Winterswijk worden 9 koopwoningen gebouwd op het Siloterrein. Het project bestaat uit vijf patiowoningen en vier tuinwoningen. De woningen zijn gebouwd met het LVL-concept van TBI.

Xylino in Almere

Hoe bouw je met vierkante modules een driehoekig huizenblok? Het antwoord staat in Almere en heet Xylino, Grieks voor hout.

Semipermanente woningbouw Zaagmolenweg Alphen aan den Rijn

Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn bouwt Woonforte samen met Daiwa House Modular Europe 91 nieuwe sociale huurwoningen. De woningen worden naar verwachting in september 2023 opgeleverd.

Gebouw Set in IJburg, Amsterdam

De Alliantie heeft op IJburg in Amsterdam in samenwerking met Socius Wonen 141 studio's en appartementen gerealiseerd in het gebouw genaamd Set.

Jan Nieuwenhuijzen Appingedam - Delfzijl

Centraal in de wijk Opwierde in Appingedam staan nu 29 tijdelijke woningen voor mensen die vanwege aardbevingsschade tijdelijk niet in hun eigen woning kunnen verblijven.

Kafra Tower, Venray

KAFRA Housing, gespecialiseerd in de huisvesting van arbeidsmigranten, heeft op bedrijventerrein Keizersveld in Venray in april 2021 een nieuwe huisvestingslocatie voor 92 arbeidsmigranten gerealiseerd.

Weg naar den Dam, Delfzijl

Daiwa House Modular bouwde in Appingedam 60 tijdelijke woningen in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen

Wonen bij LARS

In Lelystad gaat woningcorporatie Centrada in Campus Zuid 152 verplaatsbare woningen realiseren in drie woongebouwen. Het gaat om kleine, volwaardige appartementen van 22 en 36 vierkante meter, met één of twee kamers.
bron: www.jansnel.com

Leerpark Dordrecht

In de tweede helft van 2022 zal op het Leerpark een tijdelijk complex in gebruik worden genomen met studio's voor studenten, starters en jongeren.
Artikelen

Snellere nieuwbouw door modulaire woningen met typegoedkeuring

Zes bedrijven die modulaire woningen bouwen, kregen een typegoedkeuring. Met deze goedkeuring hoeven de woningen niet meer in elk project te worden getoetst aan de wettelijke vereisten. De vergunningverlening verloopt sneller en gemeenten hebben minder capaciteit nodig. Zo kan nieuwbouw sneller en goedkoper worden gerealiseerd. Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, en Jacos van Zelst, programmadirecteur Versnelling tijdelijke huisvesting bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, reikten de typegoedkeuring uit.

Snellere bouwplantoets: typegoedkeuring modulaire woningen van start

Zeven modulaire woningbouwers zijn gestart met een pilotproject om tot typegoedkeuring van hun woningconcepten te komen. Barli, Daiwa, Hodes, De Groot Vroomshoop, De Meeuw, Startblock en Ursem verwachten met het uit te reiken KOMO-attest met-product-certificaat hun projecten straks veel sneller door de bouwplantoetsen heen te loodsen.

Hoog bouwen met modules - verslag bijeenkomst

Internationaal wordt modulair bouwen vaak ingezet op kleine, lastige binnenstedelijke locaties. Logisch eigenlijk, want de bouwtijd op locatie is veel korter. Ook zijn er minder transportbewegingen omdat modules kant-en-klaar geleverd worden. Dat scheelt een hoop overlast en extra bouwkosten die vaak horen bij de logistiek van kleine binnenstedelijke locaties. Waarom doen we dat in Nederland niet vaker?

Snel veel woningen bouwen - Update/terugblik

De eerste bijeenkomst op 26 januari 2023 was een succesvolle start voor het platform Modulaire woningbouw. Deze keer bij Daiwa House Modular Europe in Montfoort. Met als thema: snel veel woningen bouwen. Met bijdragen van Hinse Boonen en Lennard Rauh van de Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting, Martin Bosch en Pim de Waard van het Expertteam Woningbouw en Kia Hosseini van Daiwa. En uiteraard een rondleiding door het bedrijf met een indrukwekkende nieuwe productiehal. Helmen op en vestjes aan dus. Helaas hebben we een aantal geïnteresseerden teleur moeten stellen omdat het aantal plekken beperkt was. Zij krijgen net als degenen die wel konden deelnemen de presentaties toegestuurd.

Onderzoek toont aan: 50% minder CO2-uitstoot door modulaire bouw

Modulaire bouw zorgt voor 50 procent minder CO2-uitstoot, vergeleken met traditionele bouw. Dat blijkt uit een analyse van de CO2 voetafdruk van Daiwa House Modular Europe.

Lessen uit Japan: industrieel bouwen zonder saai te worden

De combinatie van een enorm woningtekort én een gebrek aan gekwalificeerd personeel leidde in het na-oorlogse Japan tot een industrialisatieslag in de woningbouw. De grootste bouwers van Japan laten per jaar tienduizenden woningen van de lopende band rollen.