Jan Nieuwenhuijzen Appingedam – Delfzijl

Centraal in de wijk Opwierde in Appingedam staan nu 29 tijdelijke woningen voor mensen die vanwege aardbevingsschade tijdelijk niet in hun eigen woning kunnen verblijven.

Daiwa House Modular Europe ontwikkelde aardbevingsbestendige woningen in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen. Deze zogenoemde ‘wisselwoningen’ bieden een thuis aan mensen die vanwege aardbevingsschade tijdelijk niet in hun eigen woning kunnen verblijven. Centraal in de wijk Opwierde in Appingedam, op de plek waar eerder de Openbare Jenaplanschool Jan
Nieuwenhuyzen stond, staan nu 29 tijdelijke woningen. Het zijn gezinswoningen, geschakelde twee-onder-één kap woningen en meerpersoonswoningen. De meerpersoonswoningen zijn met name geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens; de woon- en slaapkamer zitten op de begane grond. Deze tijdelijke woningen worden alleen ingezet voor bewoners van Appingedam waarvan de woningen versterkt moeten worden of waarvoor vervangende nieuwbouw noodzakelijk is. De woningen staan er 7,5 jaar en kunnen dan elders worden herbouwd.

Op excursie naar dit project?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Foto’s: Cojan van Toor Professional Photography Oudewater

Kenmerken

Aantal woningen
29 
Jaartal oplevering
2021 
Type
Grondgebonden 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
7,5 jaar 
Materiaal draagconstructie
 
Opdrachtgever
Nationaal Coördinator Groningen  
Bouwer
Overige organisaties