Wonen bij LARS

In Lelystad gaat woningcorporatie Centrada in Campus Zuid 152 verplaatsbare woningen realiseren in drie woongebouwen. Het gaat om kleine, volwaardige appartementen van 22 en 36 vierkante meter, met één of twee kamers.

Ze zijn bedoeld voor één- tot maximaal driepersoonshuishoudens. De huurprijzen zijn vanaf 476,65 euro per maand, exclusief servicekosten. Tussen de drie woongebouwen komt een paviljoen met een activiteitenruimte, wasserette en terras. Ook komt er een gezamenlijke berging voor fietsen. De woningen worden nog in 2020 opgeleverd.

Deze woningen zijn uitermate geschikt voor woningzoekenden die snel een woning nodig hebben. Vanuit deze woningen is het mogelijk om door te stromen naar bijvoorbeeld een reguliere sociale huurwoning. Het complex krijgt een beheerder die aanspreekpunt is voor alle bewoners. Hij of zij ziet er ook op toe dat iedereen zich aan de woonafspraken houdt, zodat de omgeving schoon, netjes en veilig blijft. Als bewoner is er een mogelijkheid om – tegen een vergoeding – de handen uit de mouwen te steken, zoals schoonmaken van de algemene ruimtes, het ondersteunen van een medebewoner (buddy) of het organiseren van activiteiten voor medebewoners.

Deze bouw maakt deel uit van een groter programma. De gemeente wil in Campus Zuid ook een tijdelijke voorziening voor 400 EU-werkers realiseren. Het gaat dan om een gebouw met gemeubileerde kamers waar mensen met een tijdelijk arbeidscontract bij een bedrijf in Lelystad en omgeving kunnen overnachten. Daarnaast gaat Centrada vanaf 2021 circa 300 sociale huurwoningen in Campus Midden realiseren.

Zie ook:

www.wonenbijlars.nl

Cobouw: Wonen bij Lars voor spoedzoekers

Kenmerken

Aantal woningen
152 
Jaartal oplevering
2020 
Type
Appartement 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Energielabel
Materiaal draagconstructie
 
Opdrachtgever
Centrada  
Bouwer