Semipermanente woningbouw Zaagmolenweg Alphen aan den Rijn

Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn bouwt Woonforte samen met Daiwa House Modular Europe 91 nieuwe sociale huurwoningen. De woningen worden naar verwachting in september 2023 opgeleverd.

Deze woningen zijn voor jongeren, starters en herstarters (met kinderen). Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Er komen 25 studio’s, 45 tweekamerappartementen  en 21 driekamerappartementen van respectievelijk 23, 36 en 45 m2. Er worden 2 woongebouwen gerealiseerd met een gezamenlijke ruimte/ paviljoen voor ontmoeting. In de gezamenlijke ruimte/ het paviljoen zal ook een beheerderskantoor worden gerealiseerd.

De woningen worden geheel in de fabrieken van Daiwa House Modular Europe gerealiseerd. Nadat de woningen gereed zijn worden ze vanuit de fabriek naar de bouwlocatie gereden en geplaatst. De woningen zullen hier voor een tijdsduur van 20 jaar staan, na deze periode worden de woningen verplaatst naar een nieuwe locatie. Indien dat niet kan worden de woningen teruggenomen door Daiwa House Modular Europe.

Zie ook:

Persbericht Woonforte oktober 2021

Projectbeschrijving Woonforte

Kenmerken

Aantal woningen
91 
Jaartal oplevering
2023 
Realisatieduur
5 maanden
Type
Appartement 
Woninggrootte
36 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
20 
Materiaal draagconstructie
Stalen frame  
Opdrachtgever
Woonforte  
Bouwer
Gemeente
Alphen aan den Rijn