Logiesgebouw arbeidsmigranten, Katwijkerbroek

In Katwijkerbroek realiseerde Homeflex een appartementencomplex voor 64 arbeidsmigranten. Het complex ligt op het bedrijventerrein Katwijkerbroek en bestaat uit 16 appartementen voor elk 4 bewoners.

Een appartement bevat 4 1-persoonsslaapkamers, een woonkamer met keuken, een badkamer en een toilet. De appartementen zijn volledig ingericht. Het gebouw is opgetrokken uit geprefabriceerde units van Barli. De logiesaccommodatie heeft een vergunning voor 10 jaar. De vergunning kan verlengd worden tot een maximale duur van 15 jaar.

Extra ogen en oren

De komst van het gebouw deed aanvankelijk veel stof opwaaien in Katwijk. Omwonenden, zowel bedrijven als bewoners werden uitgenodigd om in een klankbordgroep mee te denken over de realisatie en het beheer. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de gemeente en de politie betrokken. Om de onrustgevoelens weg te nemen werd door de gemeente zelfs tijdelijk een beheerder ingezet, naast het beheer door Homeflex zelf. Bij de evaluatie na een jaar bewoning was de gezamenlijke conclusie dat die aanvullende maatregel niet (meer) nodig was. Alles verliep naar wens; er bleek zelfs een positief effect uit gaan van de extra ‘ogen en oren’ die nu op het bedrijventerrein verbleven.

Kenmerken

Aantal woningen
16 
Jaartal oplevering
2017 
Type
Appartement 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Materiaal draagconstructie
Stalen frame  
Opdrachtgever
Homeflex  
Bouwer