Barli

Barli

Wij bouwen modulaire woningen in hout, van betaalbaar tot bijzonder

STEK De Groote Wielen Barli

Wij bouwen modulaire woningen in hout

Van betaalbaar tot bijzonder

Van betaalbaar tot bijzonder

Barli

Bouwen met blijvende waarde!

Bij Barli laten we zien dat bouwen efficiënter én duurzamer kan, waardoor wonen betaalbaarder wordt. Ruim 30 jaar geleden waren we als pionier in prefab bouwen al een vernieuwer in de branche. En dat zijn we nog steeds. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de toonaangevende modulaire houtbouwers van Nederland.

We produceren jaarlijks ruim 1000 tijdelijke en permanente woningen, die voor 95% kant-en-klaar vanuit onze woningfabriek in Uden (32.000 m2) naar projecten in het hele land gaan. We bouwen binnen, onder geconditioneerde omstandigheden. Goed voor de woning, voor onze medewerkers én voor het milieu. We kiezen bewust voor houtbouw en materialisering met minimale milieubelasting. Op deze wijze zetten we samen met onze opdrachtgevers circulaire prestaties neer.

Klik hier voor de meest actuele nieuwsbrief van Barli

 

Barli Base: de basis voor elke huisvestingsopgave

De kracht van ons modulaire en circulaire Barli Base-woonconcept is de kneedbaarheid, onder meer in materiaalkeuze, indeling en afwerking. Barli Base is een concept dat zich in de praktijk al ruimschoots heeft bewezen, voor beleggers, ontwikkelaars en woningcorporaties. Altijd op maat afgestemd op het budget en de woonwensen van opdrachtgever en bewoners.

Het vaste vertrekpunt van ons woningconcept zijn drie woningtypes. Deze kennen niet alleen complete en efficiënt ingedeelde plattegronden, maar zijn ook volledig doordacht op het gebied van techniek en installaties. Het betaalbare en duurzame antwoord op elke huisvestingsopgave!

Op excursie naar de fabriek van Barli?

Informeer hier naar de mogelijkheden.

Ga met deze link direct naar de informatie over de Barli Base woningtypen op onze website.

Contactpersoon

Robert van der Doelen
Directeur
0413 255099

Gegevens

Jagersveld 6
Uden
5405 BW
0413 255099
Barli
Projecten

Ekersdijk Enschede

De Woonplaats realiseert 39 modulaire grondgebonden woningen als onderdeel van een plan met in totaal 53 woningen. De inzet was om met dit plan snel woningen toe te voegen aan de voorraad. De eerste gesprekken tussen de gemeente Enschede en De Woonplaats vonden medio 2022 plaats. De woningen zijn in februari 2024 opgeleverd.

Rivierduinen Silvolde

Maandag 18 september verrichtte Hugo de Jonge de officiële opening van Rivierduinen in Silvolde. De gloednieuwe wijk imponeerde de demissionair minister van Volkshuisvesting: ‘‘Dit is in veel opzichten een voorbeeldproject voor de rest van Nederland’

OAK Bosrijk in Eindhoven

Het project OAK is gebouwd rondom de grote eik en aan de kanaalzone in Bosrijk. Het is een inclusief plan met 45 woningen en het landschap als uitgangspunt.

STEK in de Groote Wielen

Woningcorporaties Zayaz en JOOST ontwikkelen een nieuwe woonbuurt in De Groote Wielen in 's-Hertogenbosch: STEK. In totaal komen er 205 verplaatsbare én permanente modulaire woningen met een hoog volume biobased materialen en hoogwaardige leefkwaliteit.

De Hopman in Aarle Rixtel

In Aarle Rixtel kwamen 10 tiny houses tot stand via een burger-initiatief. Het gaat om koopwoningen op tijdelijke erfpachtgrond.

Rading in Loosdrecht

Het terrein van de voormalige gemeentewerf in Loosdrecht leent zich niet voor permanente woningbouw. Wel voor de verplaatsbare woningen van Barli die Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken er liet bouwen.

Wisselwoningen Bilderdijkstraat, Heemskerk

Woningcorporatie Woonopmaat heeft de komende jaren wisselwoningen nodig vanwege renovaties en verduurzaming van de bestaande woningen. Daarvoor werden 40 tijdelijke woningen van Barli geplaatst.

Harrie Jansensstraat in Oisterwijk

In Oisterwijk realiseerde corporatie Leystromen 14 woningen voor tijdelijke verhuur met het Barli Base concept

Kamerkwartier in Buurtschap te Veld, Eindhoven

In Kamerkwartier zijn veertig verplaatsbare woningen geplaatst in tien dagen. Het project is ontwikkeld en opgeleverd in twee jaar en mag nu maximaal 30 jaar blijven staan.

Logiesgebouw arbeidsmigranten, Katwijkerbroek

In Katwijkerbroek realiseerde Homeflex een appartementencomplex voor 64 arbeidsmigranten. Het complex ligt op het bedrijventerrein Katwijkerbroek en bestaat uit 16 appartementen voor elk 4 bewoners.

Boerengroen

Woningcorporatie Bazalt Wonen heeft in Andel een complex met vijftien appartementen gerealiseerd met de Barli Base Level modules.

Uitkijkwoningen, Boekel en Venhorst

13 nul-op-de-meter woningen voor PeelrandWonen

De Hopman in Aarle Rixtel

Tiny houses via burger-initiatief, koopwoningen op erfpachtgrond voor 15 jaar

Uitkijkwoningen in Houten

25 eengezinswoningen aan de Hoge Schaft in Houten

Juf Nienke Amsterdam

Juf Nienke is het nieuwe entreegebouw van Centrumeiland in Amsterdam, ontworpen door RAU en SeARCH voor Dokvast. Het gebouw wordt volledig circulair, natuurinclusief en energiepositief en is daarmee het meest duurzame woongebouw van Amsterdam.
Artikelen

Snellere nieuwbouw door modulaire woningen met typegoedkeuring

Zes bedrijven die modulaire woningen bouwen, kregen een typegoedkeuring. Met deze goedkeuring hoeven de woningen niet meer in elk project te worden getoetst aan de wettelijke vereisten. De vergunningverlening verloopt sneller en gemeenten hebben minder capaciteit nodig. Zo kan nieuwbouw sneller en goedkoper worden gerealiseerd. Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, en Jacos van Zelst, programmadirecteur Versnelling tijdelijke huisvesting bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, reikten de typegoedkeuring uit.

Snellere bouwplantoets: typegoedkeuring modulaire woningen van start

Zeven modulaire woningbouwers zijn gestart met een pilotproject om tot typegoedkeuring van hun woningconcepten te komen. Barli, Daiwa, Hodes, De Groot Vroomshoop, De Meeuw, Startblock en Ursem verwachten met het uit te reiken KOMO-attest met-product-certificaat hun projecten straks veel sneller door de bouwplantoetsen heen te loodsen.

Hoogwaardig ontwerpen met modules, 5 april - Update/terugblik

Hoe ontwerp je hoogwaardige woningen en woongebouwen met modules? Dat kwam aan de orde tijdens en voorafgaand aan de rondleiding bij het project STEK in de Groote Wielen. Barli leverde net de eerste 30 woningen op van de in totaal 205 die er komen. Een mooi moment om ze te bekijken.