Uitkijkwoningen in Houten

25 eengezinswoningen aan de Hoge Schaft in Houten

Woningcorporatie Viveste heeft aan de Hoge Schaft in Houten 25 tijdelijke eengezinshuurwoningen gerealiseerd. De start van het project was in november 2016 en in oktober 2017 zijn de woningen opgeleverd. Maximaal de helft van de woningen is bedoeld voor statushouders. Als er minder vraag is onder statushouders, gaan meer woningen naar andere urgent woningzoekende gezinnen. De woningen kunnen 10 jaar op deze plek blijven staan, daarna kunnen ze gemakkelijk naar een andere locatie verplaatst worden.

De woningen zijn ontwikkeld door Barli BV en Architectenbureau Leenders. Het betreft woningen van 2 bouwlagen, met 3 slaapkamers, een woonkamer met open keuken en een badkamer. Er zijn duurzame materialen gebruikt zoals FSC-hout, minerale wol als isolatiemateriaal en gipsplaten die voor een deel uit een recycleproces zijn gewonnen. De woningen worden gasloos gerealiseerd en hebben een Ecolution All Electric lucht-warmtepompsysteem voor het verwarmen van de woning. De huurprijs van de woningen zal maximaal €592,- bedragen.

De tijdelijke woningen worden ‘uitkijkwoningen’ genoemd. Dit komt omdat ze in een u-vorm worden geplaatst en de achterpui uit glas bestaat. Hierdoor hebben alle bewoners veel uitzicht. Midden in de u-vorm wordt een binnentuin geplaatst.

Kenmerken

Aantal woningen
25 
Jaartal oplevering
2017 
Type
Grondgebonden 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, tijdelijk 
Eerste exploitatietermijn
10 jaar 
Materiaal draagconstructie
 
Opdrachtgever
Viveste  
Bouwer