Startblok Zeeburg

Startblok Zeeburg is een woonproject voor de duur van maximaal 10 jaar. Vanaf voorjaar 2022 komen er in totaal 250 sociale huurwoningen beschikbaar, waarvan de helft bestemd voor starters: studenten en jongeren van 18 t/m 27 jaar. De andere helft is voor statushouders. De bewoners kunnen er maximaal 5 jaar blijven, in die tijd bouwen ze ook woonduur op bij Woningnet.

Het Startblok biedt jongeren een springplank voor het ‘echte leven’ en helpt statushouders via contacten met de andere bewoners om hun weg te vinden in de Amsterdamse samenleving. Elke studio (25 m2) heeft een eigen keuken en badkamer. Daarnaast is er veel aandacht voor het sociale aspect: vanuit het Startblok worden activiteiten georganiseerd voor en door bewoners, zij moeten dus openstaan voor anderen en diversiteit als een kans zien om hun horizon te verbreden. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte voor de Startblokkers en de 450 bewoners van de naastgelegen tijdelijke studentenwoningen van De Key.Startblok Zeeburg wordt voor 10 jaar geplaatst op P+R Zeeburg II, een toekomstige bouwlocatie waar nog geen definitieve bestemming voor is. Over de parkeerplaats komt ook een fietspad naar het al bestaande studentencomplex aan de Zuiderzeeweg.

Startblok Zeeburg betreft een project waarbij een bestaand appartementencomplex met gestapelde woonunits na renovatie van Diemen naar Zeeburgereiland is verplaatst.

Kenmerken

Aantal woningen
250 
Jaartal oplevering
2022 
Realisatieduur
Ca. 10 maanden
Type
Appartement 
Woninggrootte
25 m2 gbo, gemiddeld per woning 
Verplaatsbaar
Ja 
Voldoet aan bouwbesluit
Permanente woning 
Bestemming
Wonen, permanent 
Eerste exploitatietermijn
10 jaar 
Energielabel
Materiaal draagconstructie
 
Opdrachtgever
Lieven de Key